Fler spel från min barndom

ALLMÄNT, SPEL & BÖCKER / 90-talet, 90s, gaming, macintosh, macintosh performa, nostalgi, spel / Permalink / 0
 Vad är det här, tänker kanske ni. Det ser inte särskilt intressant ut. Men det här är något jag har letat efter i FLERA ÅR. Jag har googlat och letat, sökt på ''macintosh game dollhouse'' och ''welcome to the dollhouse macintosh performa'' och ''doll game 90s'' och jag vet inte ens vad. I natt satt jag och letade på YouTube när jag kom över en video om något som heter ''Hyper Card''. Det är ett program för Macintosh som släpptes för första gången år 1987 och sista gången 1998. Det går ut på att man kan göra saker och bla bla bla MEN jag såg den där videon och tänkte att ''nej det här är inget''. Så jag stängde ner videon. 
 
Men så öppnade jag den igen, för något sa till mig att det var rätt. Och jag bestämde mig för att söka på ''Hyper Card dollhouse'' och DÄR VAR DET. DET HÄR JÄVLA SPELET och en hemsida där man kan spela det. Det funkade dock inte när jag försökte men det skiter jag i, bara att ha den här bilden gör mig så lycklig. Allt jag egentligen minns av det här spelet är att när man öppnade det så kom det en röst som sa ''Welcome to the dollhouse'' och så något mer, men jag vet inte vad för jag kunde inte engelska då. När man tryckte på en av tavlorna så kom det läskig musik. Så poänglöst men jag tyckte att det var roligt. 
 
Jag antar att det symboliserar en enklare tid när jag var liten och det var det här datorer gick ut på. Jag kan fortfarande höra hur datorn lät, hur hårddisken liksom knastrade och hur skärmen kändes. Tangernterna hade sådär lite motstånd och musen var seg och när mina föräldrar inte såg stoppade jag in mina fingrar där man ska köra in disketter ni vet. Min mamma brukade säga till mig att om man satt för nära skärmen så sögs man in i datorn och fastnade där, det skrämde mig så mycket och det tog flera år innan jag fattade att det bara var något hon sa. 
 
 
Jag satt vaken till klockan fem imorse och sökte på gamla spel, det finns ett till spel som jag saknar, jag hoppas att jag ska kunna hitta det någon gång. Men jag hittade det här spelet av en ren slump, hade helt glömt bort det. Vilken nostalgi! Jag vad värdelös på det dock för jag kunde som sagt ingen engelska. Minns ångesten när den lilla streckgubben blev hängd på grund av min okunskap. Som sagt, det var enklare tider. 
 
 
Till top