♬ Tre album som fyller tio år i år ♬

MUSIK / LISTA! LISTA! LISTA!, musik / Permalink / 0
Amy Diamonds ''Swings And Roundabouts''
Jag var inte jättepepp på den här skivan när den släpptes. Jag tyckte om Amy Diamond ganska mycket fortfarande, men var nog upptagen med andra skivor just då (speciellt den sista skivan i det här inlägget). Jag tror jag köpte skivan 2010 faktiskt, på impuls inne på Coop Forum. Även om det inte är Amys bästa skiva så tycker jag faktiskt om den rätt mycket. Den innehåller bland annat låten ''It's My Life'' som ni säkert minns från Melodifestivalen 2009. Jag har lyssnat på den här skivan en hel del sedan jag köpte den, den har ett lite mer elektroniskt sound än Amys tidigare skivor. Det här är förövrigt hennes sista skiva, hon har släppt musik efter ''Swings And Roundabouts'', bland annat under hennes riktiga namn Amy Deasismont, men hon har inte släppt en hel skiva (förutom en best of-skiva men det räknas inte). Så den betyder ändå mycket för mig, den känns lite som slutet på en era. 
 
Här är mina tre favoritlåtar från skivan: 
 
Johan Palms ''My Antidote''
Idol-favoriten från 2008 släppte sin första, och sista, skiva för tio år sedan i år. Jag minns att jag tjatade på min mamma att hon skulle köpa den till mig (taskigt jag vet, men jag var liksom elva år gammal) och när hon väl gjorde det lyssnade jag på den om och om igen. Det är faktiskt en bra skiva, men som vanligt är jag oerhört färgad av nostalgi och det finns väl också med i mina starka känslor för den här skivan. Jag såg många av låtarna live det året, lyckligtvis hade Johan två gratisspelningar i Göteborg 2009 och jag gick naturligtvis på båda. Faktum är att på min gamla YouTube-kanal finns en video som jag filmade på hans spelning på Brewhouse i oktober 2009. Den är filmad med min gamla knappmobil och är därför av usel kvalitet, men ni som vill se den kan klicka HÄR  (jag varner er dock, sänk ljudet innan ni tittar för det är verkligen USELT).
 
Mina tre favoritlåtar från skivan: 
 
Tokio Hotels ''Humanoid''
Jag tror inte att jag behöver förklara hur lycklig jag var när den här skivan kom. Det var Tokio Hotels första platta efter att de slagit igenom med låten ''Monsoon'', som låg på plattan kallad ''Scream'', från 2007. Det häftiga var ju naturligtvis att bandet hade ett nytt sound och en helt ny look. De gick från att vara ett vanligt rockband till att bli ett halvt elektroniskt rockband som verkade komma från yttre rymden. Det var rätt coolt i alla fall men det var svårt att vänja sig vid. Jag minns att jag mådde genuint dåligt när Bill Kaulitz först fick dreads, och sedan bytte ut dreadsen mot en tuppkamm. Jag har svårt att hantera förändringar okej? Och dessutom var jag ju elva år. 
 
På den här tiden gjorde fortfarande Tokio Hotel två album, ett på tyska och ett på engelska. ''Humanoid'' kom ut strax efter min födelsedag och jag köpte den tyska deluxe-skivan och den vanliga engelska skivan för mina födelsedagspengar. Har till och med kvar kvittot från det köpet, så stort kändes det. Bara någon dag efter att jag köpt skivorna ville min kompis umgås med mig efter skolan och jag dissade henne för att lyssna på mina skivor. Det låter kanske som en rätt dum historia och det kanske det är också, men jag tycker det är så roligt hur sur hon blev när hon försökte ge mig skuldkänslor för att jag hellre lyssnade på musik än att umgås med henne. Men har man varit besatt av ett pojkband så vet man hur det är. Jag behövde ju lära mig alla låttexterna utantill, både på tyska och på engelska. 
 
Hur som helst tycker jag väldigt mycket om ''Humanoid''. Låtarna är så bra, jag tycker verkligen om deras nya sound (eller gamla är det väl numera) och jag känner naturligtvis extra mycket för de här låtarna eftersom att jag såg dem live när bandet spelade i Sverige på sin Humanoid City-turné 2010 (klicka HÄR  om ni vill se min video med klipp från konserterna). 
 
Vet inte hur jag ska välja ut tre favoriter, men jag ska försöka. 
 
 
 
 
 
Till top