South Park - Mr. Hat Kumako - january 2018

The Tribe (1999 - 2003)

Minns ni när barnkanalen visade bra program? Skämt åsido, jag vet inte vad som går på barnkanalen idag. Men The Tribe är det programmet som jag och min storasyster älskade mest när vi var yngre. 
 
I serien så har ett virus utrotat alla vuxna människor. Kvar på jorden blir alla barn och unga som på något sätt måste överleva i en farlig och förvirrande värld utan vuxna som hjälper dem, och hitta lösningar på alla stora problem som uppstår. De börjar dela upp sig i olika stammar (eller tribes), och i serien får man främst följa ''Mall Rats'', som helt enkelt hänger/bor i ett köpcentrum. De försöker styra upp ett samhälle med lagar, de försöker fixa vatten och elektricitet, och hitta ett botemedel mot viruset när det kommer tillbaka. ''Mall Rats'' är helt enkelt de goda, antar jag. 
 
Lex från ''Mall Rats''.
 
Exempel på en annan stam är ''Locos''. Det är de som ställer till problem och kaos. De är grymma och elaka, och vill ha makt. Deras slagord är ''Power and chaos''. Skaparen av ''Locos'' är Zoot, aka den snyggaste killen på barnkanalen enligt min syster och jag. 
 
Zoot och Ebony (Zoots fru)
 
Serien gick på barnkanalen, visserligen senare på kvällen då alla program för äldre barn sändes, men jag har alltid känt att ''The Tribe'' är mer för tonåringar eller ungdomar. Alltså, typ 15-20 eller något. Det är liksom så seriösa ämnen som tas upp, folk dör till höger och vänster (spoiler), någon är gravid (spoiler) och någon får anorexia (spoiler). Jag tyckte att serien var spännande när jag var liten, men också lite otäck. Nu kan jag ha fel, för det var ju över tio år sedan jag såg serien senast. Men jag tyckte i alla fall att den var kul, och jag vet att den var väldigt populär. Är det någon av er som också tyckte om den?