South Park - Mr. Hat Kumako - Mitt år i musik?!

Mitt år i musik?!

Jag brukar ju alltid dela med mig av den här ''Mitt år i musik''-grejen som Spotify gör varje år. Faktum är att jag har tänkt på det sedan förra året, har försökt gissa vilka artister och vilka låta som kommer vara med. Idag var det äntligen dags och jag började kolla på min statistik med glädje och förväntan. Mina tre mest lyssnade artister var HIM, Tokio Hotel och Backstreet Boys. En av mina mest lyssnade låtar under året är den där töntiga danska vikingalåten från Eurovision Song Contest. Det låter vettigt, eller hur? Men... det var ändå något som inte stämde. 
 
När jag skrollade igenom min 100 mest lyssnade låtar under 2018-lista kände jag att något var fel. Listan innehöll enbart tre låtar av Blümchen, typ två med BSB och, hör och häpna, EN låt med Tokio Hotel. EN! Men det som var mest förvirrande var det faktum att majoriteten av alla låtarna i listan var låtar jag typ aldrig lyssnar på. Och jag överdriver inte, det är helt sjukt. Exempel på låtar som är med i spellistan:
 
* Gucci Gang av Lil Pump
* Esskeetit av Lil Pump
*  SAD! av XXXTENTACION
* Intromelodin till Game Of Thrones 
* The Final Countdown av Europe
 
Jag vet att jag har lyssnat på de här låtarna. De där töntiga raplåtarna, till exempel, spelade min syster för mig EN GÅNG när vi pratade om vilken musik som är populär idag. Jag upprepar; EN GÅNG. Aldrig igen (för personligen tycker jag att de suger). Men hur har de hamnat i min lista? Spotify säger att det här är min mest lyssnade låt, men den finns inte med i listan. Vad fan har hänt? Efter tolv månader av dagligt lyssnande har jag fått en asdålig spellista med asdåliga låtar som jag ger fan i. Är så himla besviken. Så vet ni vad jag bestämde mig för att göra? Jag bestämde mig för att göra min egen lista, med hundra låtar. Men ni får ta del av vad jag tror är mina femton mest lyssnade låtar under 2018, komplett med den där enda riktigt pinsamma låten som jag inte vill att någon ska veta att jag lyssnar på. Vilken tror ni att det är? Den som gissar rätt vinner fyra tuggummin och en läsk. 
 
 
 
 
 
Publicerat i MUSIK
Taggar: LISTA! LISTA! LISTA! / mitt år i musik / musik / spotify