Min julafton i sex fina bilder

DAGBOK / 2018, dagbok, god jul, jul, julafton, julklappar, julmat / Permalink / 1
Precis som de flesta andra firade jag julafton i måndags! Jag hade det väldigt trevligt och för att föreviga den trevliga dagen tog jag lite foton med min kamera. Tyvärr visar det sig att någon (det vill säga jag själv) har mixtrat med inställningarna lite för mycket, och så råkar ju kameran vara lite sådär inte jättebra, så bilderna är inte direkt av högsta kvalitet. Men det är inget på den här bloggen så det gör inget tycker jag. 
 
Jag sov väldigt länge, och vaknade först när det var lunch och min syster kom. Min pappa dukade fram sitt hälsosamma och jätteveganska julgodis, och jag ställde fram mina hembakade kolor för så jävla nyttiga tyckte inte jag att vi skulle vara på självaste julafton. Vi satt mest och samtalade om allt möjligt, och jag satte på julspellistan jag satt ihop. Den består som sagt av fina pianocovers av jullåtar och lite annat skoj. Jag och min syster tyckte att den här låten var bäst på listan, och spelade därför den flera gånger under kvällen. 
 
Till vår pappas förtret naturligtvis. 
 
Klockan blev tre och det blev dags för Kalle Anka. Det var skittråkigt som vanligt, men något vi konstaterade var att den gamla traditionen (det vill säga att skrocka lite åt den där rutiga målarfärgen) numera är utbytt mot att man måste påpeka att den där dockan är bortklippt numera. Med det ingår också att man måste leta efter nya detaljer som man tror kommer klippas bort i framtiden. Jag satsar på att de kommer ta bort när den där fågeln hänger sig själv i en snara och håller en pistol mot huvudet. 
 
När klockan närmade sig sex åt vi middag. Potatisgratäng, köttbullar och prinskorv samt sallad. Eller ja, min pappa och min storasyster åt något vegetariskt men höhöhö kaninmat eller hur?! Jag hittade servetter med Mumin-motiv som fick matcha våra Muminglas. 
 
Och sedan öppnade vi julklappar. Alla klapparna låg under min lilla rosa gran i mitt rum vilket var jättegulligt tyckte jag. Min katt Karin fick också en klapp (eller ja hon fick många klappar men bara en julklapp höhö), hon fick ett paket kattgodis. Hon blev väldigt lycklig tror jag. Själv fick jag en handkräm, lite pengar och en låda med fina målargrejer. Kan visa det en annan gång. 
 
Kvällen avslutades med filmkväll för min syster och mig. En julfilm som vi minns som jätterolig, men som visade sig vara asdålig. Seriöst, jag minns ''Where the fuck is Santa?'' som en skitrolig film med en massa knas och jag vet inte vad, men den är så dålig så vi klarade inte ens att se klart skiten. Hur kunde jag tycka om den här filmen? Den är full med vuxna män som beter sig som femåringar, sexistiska skämt och bara... äckel. Förutom Ville Valo möjligvtis men jag måste säga att jag är besviken över att han ens ställde upp på att vara med i den här filmen. Perkele säger jag bara. 
 
Och det var min julafton. Den var bra. Nästan exakt som jag förväntat mig och det... ja det är ju... bra. 
God jul i efterskott!
 
 
 
 
 
 
#1 - - Liv:

Oavsett vad julen handlar om numera tyckte jag det var skitroligt att spendera den åt att kritisera allt. Kändes också som att vi mognat en del med tanke på att vi stängde av WTF is Santa.

Svar: Eller hur.
. !

Till top