South Park - Mr. Hat Kumako - march 2017

Lizzie McGuire (2001-2004)

Lizzie McGuire är tretton år och går på mellanstadiet. Hon bor tillsammans med sina föräldrar och sin yngre lillebror Matt, som är skitjobbig helt utan anledning. I hennes klass går hennes två bästa kompisar Miranda och Gordo. De är alla olika men kommer ändå väldigt bra överens, och de gör nästan allting tillsammans. Lizzie är en väldigt tankspridd tjej, och vi ser hennes tankar i form av hennes tecknade alter ego, Cartoon Lizzie. Lizzie tänker mest på Ethan Craft, skolans snyggaste kille, som alltid tycks bli beslagtagen av skolans snyggaste tjej Kate Sanders. Även Lizzie drömmer om att bli populär, tillsammans med Mirandra dagdrömmer de om vad som skulle hända om de var populärast i skolan och fick bli tillsammans med Ethan. Gordo däremot, bryr sig inte om vad andra tycker och vill att Miranda och Lizzie ska vara precis som de är. Speciellt Lizzie, för det kan ju vara så att han kanske har en liten crush på henne... 
 
Lizzie McGuire är en serie som kanske inte är avsedd för folk i min ålder, men jag är ju rätt barnslig och därför föll den här serien mig i smaken. Visst, den är sjukt töntig många gånger men Lizzie är en style icon, hennes och Mirandas outfits gjorde serien värd att se! Skämt åsido, serien är kul även om den är lite barnslig och jag tycker faktiskt att den kommer med en hel del bra budskap. Visst, de flesta är rätt typiska, ''var dig själv'' och ''vänner är allt'', men i ett avsnitt så får Miranda anorexia i typ en dag och det är ju rätt allvarligt, eller hur? Nej men faktum är att Lizzie McGuire har lite av en feministisk underton! Lizzie är en tjej som älskar smink, kläder och killar, men ändå är hon smart, snäll och duktig. Den dumma i skolan är inte heller blonda och snygga Kate, utan coola Ethan Craft (jag skojar inte, han är sjukt korkad). Men det gör egentligen inget, eftersom att han är snäll. 
 
Serien behandlar faktiskt väldigt intressanta ämnen när man väl tänker efter. I ett avsnitt vill inte Gordos crush vara med honom eftersom att han är för kort, och det är faktiskt ett viktigt ämne tycker jag. Jag har hört tjejer säga att de helt enkelt inte kan bli tillsammans med en kortare kille, hur snäll och söt han än är! Detta är även ett intressant sätt att försvaga Gordo på ett sätt, göra honom osäker, eftersom att han alltid är den som vet precis hur han ska göra, inte bryr sig om vad andra tycker och är trött på Lizzie och Miranda när de talar om kläder. Det är intressant att se den sidan av honom, istället för att till exempel Lizzie ska ha komplex över något. 
 
Och även den karaktären som utmålas som en djävul; Kate, får lite mer djup. I flera avsnitt får vi se att hon faktiskt är snäll och att hon och Lizzie egentligen kommer överens. Men skillnaden i deras sociala status gör att de vet att de inte kan vara vänner, i alla fall inte utåt, så det fortsätter att förolämpa varandra genom hela serien. Klassens tönt, Larry, blir ofta retad för att han är nördig men det gör inte så att han ändrar sig. När han blir kär i Lizzie och bjuder ut henne på dejt så följer Lizzie med för att inte göra honom ledsen, men har ändå väldigt kul. Det är inget ''oj den här töntiga killen är egentligen väldigt snygg'', hon inser helt enkelt att Larrys intressen inte är konstiga, bara att han är väldigt passionerad över det han tycker om, och att det inte är helt dumt. 
 
I Lizzie McGuire finns det även ett gaypar. Ja, jag skojar inte! De är inte uttalat ett par på något sätt, men de som jobbade med Lizzie McGuire såg dem tydligen som ett par. De har en liten chimpans tillsammans, som man kan se lite som deras adoptivbarn. 
 
Men ja, kläderna. En av anledningarna till att serien är så väl ihågkommen är nog kläderna, tror jag. Tidiga 2000-talet var väl känt för sitt konstiga mode, men kläderna i serien är väl kanske lite over the top, men jag tycker såklart att de är snygga! Lizzie och Mirandra rockar alla möjliga sorters frisyrer, och Lizzie byter ofta kläder flera gånger under ett avsnitt. Ibland har hon håret i liknande frisyrer flera avsnitt i rad, så att det känns som att hon verkligen fastnar för en viss look och klär sig så tills hon tröttnar, precis så som det är i verkligheten. 
 
Jag menar, titta bara. Det är så underbart. Min absoluta favoritlook är den längst ner till höger, med den långa kjolen och de klumpiga skorna. Så snyggt! Men ärligt talat älskar jag alla outfits, speciellt Mirandas kreativa håruppsättningar. 
 
Om jag ska sammanfatta allt det här; jag gillar verkligen Lizzie McGuire. Jag är en sådan person som inte gillar tung och allvarlig underhållning, det är därför jag lyssnar på töntig musik och gillar töntiga filmer och serier. Lizzie McGuire är en gullig serie med roliga kläder, men den är också intressant och behandlar viktiga ämnen! Jag önskar att jag hade börjat titta tidigare, jag har väl säkert sett något avsnitt när jag var yngre men det är inget jag minns tydligt. För er som vill titta så finns alla (?) avsnitten på YouTube, tror det är 65 stycken totalt (två säsonger). Avslutar med introt, som är så bra!