South Park - Mr. Hat Kumako - december 2016

♡ 2016 ♡

Har mitt 2016 varit bra eller dåligt? En fråga som jag har lite svårt att svara på. Precis som alla andra jävla år så har det funnits stunder då jag varit glad och stunder då jag varit ledsen. I år är ett sådant år då jag inte riktigt kan bestämma mig för om de bra eller dåliga stunderna väger över varandra, så jag kan faktiskt inte riktigt säga helt säkert att 2016 varit dåligt, till exempel. För visst, till stor del har 2016 varit ett asdåligt år men samtidigt har jag gjort en massa roliga saker som jag numera har som väldigt fina minnen i mitt huvud. 
 
I början på året var jag taggad på livet (aafastne) och var helt inställd på att jag skulle börja klä mig i Fairy Kei på heltid. Det var en rätt rolig period faktiskt, då jag kände mig väldigt kreativ och inspirerad. Jag fick uppleva det underbara snökaoset i Göteborg och tvingades vara hemma från skolan då det inte gick några bussar (blogginlägg om det här). Jag gick fortfarande i tvåan, var som vanligt stressad över mina betyg och stresspluggade en hel del. Men jag var också väldigt inspirerad när det kom till bloggen, jag personligen tycker att jag skrev en hel del fina inlägg och det märktes att jag tyckte om att blogga. Ja, den inspirationen är definitivt något jag skullle vilja hitta tillbaka till just nu... 
 
En sämre grej med början på 2016 var ju att min mormor dog. Hon var den enda föräldern till mina föräldrar som jag hade kvar, men ändå kom det lite som en chock att hon dog, och såklart blev jag rätt ledsen. Jag satt en kväll och tittade igenom alla födelsedagskort och påskkort och julkort och andra kort som hon skickat till mig under mitt liv. Då kanske jag grät lite, men sedan dess har jag inte gråtit över att hon är död, för jag tror nog att hon har det mycket bättre nu. Lite klyschigt men ni hajar. 
 
Under året började jag också mer och mer samla ihop minnen från förr. Detta i form av ett fotoalbum. Jag tog de allra finaste fotografierna jag kunde hitta och skapade fotoalbum med ett gulligt omslag. Det är numera en av mina finaste ägodelar, såklart inte bara på grund av omslaget utan också på grund av alla foton. Men jag gjorde det inte bara för skojs skull utan också som en förberedelse på en viktig resa som jag och min syster skulle göra. I april köpte vi flygbiljetterna till Visby och trots att jag planerat resan i säkert ett år så kunde jag knappt förstå att vi faktiskt skulle åka iväg. 
 
I april kom jag också över en annan sak som jag håller väldigt kär; min docka Angelina. Hon låg med slitet hår hos en försäljare på Sci-Fi mässan och hon kostade bara femtio kronor. Hon blev början på en liten docksamling som idag består av fjorton dockor. Efter henne köpte jag Rapunzel och sedan blev jag intresserad av Monster High, Animators Collection och American Girl. (I april skrev jag också mitt första ''Sno Stilen'' inlägg vilket jag fortfarande tycker är ett av de roligaste inläggen på den här bloggen. Ni hittar det här). 
 
I maj så gick jag på ConFusion, som flyttat tillbaka till Världskulturmuseet här i Göteborg. Första dagen gick jag dit med min mamma och vi såg på Vocaloid-konserten, vilket var så kul! De andra dagarna gick jag med min syster och vi träffade även våra kompisar på konventet. Det roligaste var när vi spelade spel, kollade på cosplay och såg på Eurovision Song Contest på bio, vi hade så roligt och skrattade så mycket. 
 
Veckan efter skolavslutningen i juni så var det äntligen dags för mig och min syster att åka till Gotland! Vi var så taggade på att få se allting igen. Vi flög dit, vilket var lite läskigt men det gick bra och när vi kom fram så var jag så lycklig och kunde knappt förstå att allting fanns kvar och såg i princip likadant ut som det gjorde när vi lämnade det sist, tretton år tidigare. Jag hade planerat resan i detalj och under de fem dagar som vi var där hann vi med en hel del. Måste nog säga att det var årets höjdpunkt, jag och min syster hade det så trevligt tillsammans och allting flöt på så bra. 
 
Förutom att flytta så fick jag även i juni två nya familjemedlemmar, katterna Rasmus och Laban! Jag är lite av en crazy cat lady och de här katterna är så underbara. Det är så intressant hur de har så olika personligheter. Rasmus är busig och gosig medan Laban är lite som en gammal grinig gubbe, fast väldigt söt förstås. Vi köpte dem på ett katthem, alltså ett ställe som tar hand om hemlösa katter och när vi var där och hälsade på så fick jag hålla i en kattunge för första gången. Det är typ det vackraste jag har varit med om, någonsin. Alltså jag älskar katter så mycket, okej? 
 
I juli åkte jag till NärCon tillsammans med min syster. Vi hade så kul, bästa NärCon hittils! Vi åt en massa mat på McDonalds, kollade på paneler och såg Felix Recenserar på bio. Det var också första gången jag hade på mig en cosplay! Jag var Misaki Takahashi från Junjou Romantica och jag var jätteful, men jag hade i alla fal kul och jag ångrar det inte ett dugg! 
 
 
I augusti hade jag en fotografering med min docka Rapunzel på en strand, tycker bilderna blev så fina! Ni kan se dem här. Sedan klippte jag håret, började växa ut min raklugg, började tredje året på gymnasiet och så småningom fyllde jag arton. Jag hade vid det här laget lämnat Fairy Kei, och min älskade favoritstil Lolita. Jag började luta mer åt någon slags 90/00-tals stil. I september köpte jag även biljetter till Tokio Hotels konsert i april 2017, började jobba med gymnasiearbetet och såg musikalen Hair på Göteborgsoperan! Oktober bjöd inte på så mycket intressant. Jag fick boken där jag varit med och skrivit en novell, trodde att jag var en författare och sedan hittade jag ett fel i den där novellen. LOL!  En kväll var jag snygg av någon anledning, en annan såg jag på ''G - som i gemenskap'' tillsammans med min kompis. I november hände inte heller något. Jag var hemma mest hela tiden, förutom när jag gick på Liseberg och åkte till Ullared en gång. 
 
Andra saker som är värt att notera med 2016: 
* Jag gjorde om mitt rum hemma hos pappa
* Jag gick upp en jävla massa i vikt, höhöh
* Jag köpte ett par hörlurar som fortfarande fungerar, efter typ sju månader. 
* Jag åt en jävla massa Marabou-choklad. 
 
Kortfattat; 2016 har varit intressant. Vissa delar skulle jag vilja återuppleva, som konventen och resan till Gotland. Men jag skulle nog aldrig vilja leva mig igenom 2016 en gång till. Fuck no. Hur har ert 2016 varit? Jag hoppas att det har varit bra.