South Park - Mr. Hat Kumako - september 2018

Jag fyller tjugo idag

 
Den tjugonionde september nittonhundranittioåtta är tjugo år sedan idag. Det betyder att jag också är tjugo år idag eftersom att jag föddes då. Och det måste ju firas, för när man fyller tjugo händer tre nämnvärda saker; ett, risken för tonårsgraviditet är noll, två, man får handla på systembolaget och tre, man får gå på kasino. Så jag ser absolut fram emot livet som tjugoåring. Ska bli riktigt festligt faktiskt. 
 
Nej men idag är jag ingen tonåring längre. Jag är vuxen på riktigt! Som den riktigt vuxna människa jag är har jag planerat mitt eget kalas idag, ska ha trerättersmiddag tillsammans med min mamma och min syster. Har fixat dekorationer och skit, jag har till och med gjort en spellista på Spotify som är tio timmar lång. Förra året hade jag väldigt höga förväntningar, försökte planera men gjorde det inte tillräckligt bra, därför var jag väldigt besviken. Då bestämde jag mig för att försöka göra nästa födelsedag så bra som möjligt, och här är vi idag. 
 
Det är som Phil säger i bilden ovan. Jag har alltid så himla höga förväntningar, inte bara på andra utan främst på mig själv. Jag måste göra det här bra och det måste bli precis så som jag planerat det. Men egentligen är det bäst att ha låga förväntningar, tänka att ja det är en födelsedag men det kommer aldrig bli sådär pirrigt och roligt som det brukade vara. 
 
Men jag är kanske inte så vuxen ändå, för ballonger måste man ju ha på sin tjugoårsdag. 
 
 
Och matchande papperstallrikar och muggar. Och servetter. Och roliga sugrör. 
 
Okej, jag tycker om att fylla år. Det är deppigt ju äldre man blir men det är kul att få uppmärksamhet av sin familj. Att känna att jag har makten, att de måste vara snälla och göra saker som jag vill för jag fyller ju faktiskt år. Nu låter det som att min familj är skittaskiga mot mig i vanliga fall men så är de inte, men nu råkar jag vara en sådan människa som inte alltid tycker det är jättekul att tänka på andra än sig själv. Nu låter det som att jag är skittaskig men så är det bara ibland, jag är faktiskt snäll. Det vet jag för det har min mamma sagt.
 
Jag måste hur som helst fortsätta fixa inför kalaset nu. Känns så kul allting, har varit så spänd och lycklig inför den här dagen i typ tre veckor. Har planerat och fixat och inte haft tid att tänka på så mycket annat. Borde ha jobbat med mitt manus men vem har tid med det när handlingslistor måste skrivas och spellistor måste skapas. Jaja, grattis på födelsedagen jag själv. 
 
 
Förlåt, men jag har haft den här på datorn i flera månader och nu har jag äntligen hittat en användning för den. 
 

♥ Oh my darling, Louis ♥

Såg det här på min födelsedag så tänker ta det som en födelsedagspresent trots att avsnittet släpptes för några dagar sedan. Men hallå, ser ni, jag hade rätt! Clementine + Louis = sant. Folk spekulerade i att man skulle få välja mellan honom eller Violet, och så blev det. Tycker om Violet men Louis är så söt, naturligtvis tycker jag att han och Clementine ska bli kära menar jag. Nu säger folk dessutom att Telltale ska göra klart säsongen så jag hoppas hoppas hoppas att vi får se mer av det här. Men antagligen dör väl allihop, det brukar vara så. 
 
Dock tycker jag att de här romanserna kommer lite... ur ingenstans. Det beror väl kanske på hur man väljer att spela spelet men jag känner ändå att det är lite märkligt att det går att gå från att inte visa något som helst romantiskt intresse för varken Louis eller Violet, till att sedan bli superkär. Men jaja, jag drömde om en romans med Louis och här är den. Hurra! Grattis på födelsedagen till mig själv. 
 
 
 
 
 

♫ Mina fem favoritvideor ♫

Musikvideor - kul. Nej men på riktigt alltså, skitkul. Jag älskar att titta på musikvideor. Det var i princip min favoritsysselsättning innan MTV slutade vara MTV och bara blev TV. Sedan hade jag VH1 ett tag, där spelade de gammal musik också och jag råkar älska gammal musik. Numera kollar jag på YouTube, och det är ju så praktiskt att kunna hoppa runt hur jag vill bland alla olika musikvideor. Upptäcker ofta nya roliga videor jag tycker om. Men allra oftast ser jag på mina gamla favoriter. Har så många musikvideor som är just favoriter så egentligen är det sjukt svårt att välja ut fem som är allra bäst. Men jag ska försöka, så här kommer de, i ingen speciell ordning. 
 
 
Såg den här videon för första gången på VH1. Den är helt fantastisk tycker jag - framför allt hela grejen med att videon är ett tevespel, men jag är också svag för band/artist framför himmelsbakgrund (typ lite som i videon till Madonnas ''Ray of Light''). Tycker den här videon är en sådan video som alltid är intressant att se på, för man upptäcker alltid någon detalj man inte tänkt på tidigare. Sedan är det något komiskt med att ingen i bandet har på sig tröjor. Och låten är naturligtvis bra också, det är ett måste tycker jag, för att videon ska vara bra alltså. 
 
 
Var ska jag börja? 
1. Killen i videon ser asmycket ut som en ung Tom Kaulitz. 
2. Allting är väldigt färglöst förutom allt som är orange och rött och det gör så att det ser ut som att alla har orangefärgat läppglans på sig. 
3. Killen kan styra tiden med sin Mp3-spelare. 
4. Kläderna - super cool. 
5. Killen med de roliga glasögonen och Playstation-kontrollen. 
6. Rakkamakkaphone. 
 
 
Den här eran av musikvideor är den bästa. Älskar det futuristiska och rymdinspirerade med allt det silvriga och det blåa och kläder som ser fett obekväma ut. Speciellt älskar jag när det ser ut som att artisterna sjunger och dansar i ett rymdskepp. Den här videon har allt det! Tycker den är helt fantastisk - alltifrån sminket till bakgrundsdansarna som bara är blått skimmer typ. Så coolt! 
 
 
Den här musikvideon är någon slags blandning av cool, läskig och askonstig. Tycker att konceptet med att videon är som en bergochdalbana är så häftigt. Sedan känns det verkligen som att videon spårar ut i slutet när bakgrunden är helt vit och allt som syns är en mun och medlemmarna i bandet som flyger runt med jättestora vingar. Jag vet inte ens - älskar den här videon i alla fall. Men när jag var yngre tyckte jag att den stora apan i buren var så otäck. Okej jag tycker det fortfarande. 
 
 
Att jag gillar sådant som är sådär töntigt åttiotal är ingen hemlighet. Men den här videon är fan något annat. Den är så intensiv att jag nästan vill gnugga mig i ögonen för att försöka fokusera på vad som händer, ibland känner jag nästan att jag inte riktigt vet vad det är jag ser. Ena sekunden är det någon med djävulshorn, nästa är det Pete Burns bröstvårtor liksom. Och ja, Pete Burns... Han är så vacker i den här videon. Älskar scenerna när han sitter i badkaret, vill nästan krypa in i bilden och åka tillbaka i tiden och gifta mig med honom. Typ rädda honom från att förstöra sig själv, för man ser i den här videon att han börjat operera sig och det gör samtidigt att videon känns sorglig. Men musikvideor med artister som numera är döda är så klart alltid sorgliga. 
 
Älskar hur som helst färgerna och hela den här stilen som numera är sådär aesthetic på Tumblr, ni vet. Cool video, älskar den. 10/10.