South Park - Mr. Hat Kumako - june 2018

♥ Klasskompisar ♥

 
Jag såg om Doukyuusei igår, för att jag hade tråkigt och behövde uppmuntran. Konstaterade precis som tidigare att det är en väldigt fin film. Speciellt själva stilen på filmen, animationen är bra och miljöerna i filmen är så himla fina. Hela filmen känns som en enda lång akvarellmålning lite grann. Sedan är själva handlingen eller storyn fin också. Två människor som är väldigt olika möts och faller för varandra, mot alla odds kan man ju nästan säga. Det är ett vanligt tema i manga, är det inte det? Och i allmänhet också, det känns som en storyline som används ganska mycket. Ändå funkar det, om och om igen. 
 
Sajou och Kusakabe är inte bara olika i utseende, personlighet, livsstil, intressen och vänner. De har olika målsättningar i livet. Sajou pluggar hårt för att komma in på det universitet hans pappa och farfar har gått på. Men hans tillvaro vänds upp och ner när han förälskar sig i Kusakabe. Och Kusakabe, som verkar ta livet lite som det kommer, får plötsligt en människa i sitt liv som betyder något för honom. Han har inte brytt sig om någon på det sättet förut. Inte vänner och inte flickvänner. Nästan som att han inte kunde älska och bli kär i en människa. Men hans hjärta och hans själ dras till Sajou. Och det är så oväntat. 
 
Men jag möttes också av funderingar. Filmen är vacker och ni vet hur jag är, jag älskar allting som handlar om två söta killar som blir kära, men inte ens jag kan undgå dessa problem i filmen. För er som inte sett den, Kusakabe ska hjälpa Sajou inför ett körframträdande och de blir kära. I deras första kärleksscen dricker de läsk (eller något), en av flaskorna faller omkull och båda två sträcker sig efter den och så rör de varandras händer och så kysser de varandra. I en senare scen tjafsar de och Kusakabe kastar ifrån sig sin läskflaska, som fortfarande har dricka i. Vem gör ens så? Vilket jävla slös. Nu är väl inte läskautomater en bristvara i Japan men ändå. 
 
Sedan går det väl inte att förneka att det här är shounen ai. Och med shounen ai kommer de där problemen. Alltid en massa missförstånd. En av killarna blir svartsjuk för att den andra pratar med en tjej. Han springer iväg, ledsen och sårad och det är först då man som tittare/läsare förstår att han verkligen älskar den andra killen. Den andra killen måste i sin tur springa efter, krama den första killen och förklara hur kär han är. Sedan kan det gå på två sett, de kan ha sex eller så avslutas scenen med att det blir komiskt och roligt och haha. 
 
Just i Doukyuusei kan jag ändå tycka det är okej. Det krävs ju en kärlekskonflikt. Skulle gärna vilja se en som var lite mer realistisk dock. Sajou och Kusakabe går i en skola med enbart pojkar, och visst nämns det där ''det går rykten om er två, är ni tillsammans?'' och svaret är inte ja eller nej utan ''vi är två killar'' och man bara, jaha? Men det är knappast någon konflikt. Det måste inte vara så, jag menar, i en perfekt värld skulle det inte behöva vara något märkligt med det. Men det vore intressant, tycker jag. 
 
Sedan kanske jag bör nämna det konstiga i att Sajou blir sexuellt trakasserad av sin lärare eller studievägledare eller vad han nu är. Läraren ger honom en cigarett och försöker sedan kyssa honom, men blir avbruten av att Kusakabe kommer och slår honom i huvudet så att han börjar blöda. Man bara ''Rätt åt honom!'' men sedan jobbar läraren kvar och Kusakabe går till och med till honom för att få råd. Det är förövrigt kul, han går till honom och undrar hur han ska göra för att ligga med Sajou och säger att han försökt läsa sin systers böcker för att lära sig. 
 
Har glömt bort vad jag ville säga med det här inlägget. Det är en fin film, ni som gillar den här typen av filmer borde se den. Tycker den är unik, även om den är typisk för sin genre. Jag är knappast den personen som gillar sådant som är tungt och sorgligt och sådär jobbigt svårtolkat. Den här filmen gör mig varm i hjärtat och därför är den en av de bästa filmerna jag vet. 
 
 
 
 

En stad med utsikt över havet

Besökte Brindleton Bay för första gången häromdagen. Eller ja, min sim Johan gjorde det. Tycker det är en väldigt fin stad! Den har en mysig stämning liksom. Städerna i The Sims 4 är små men fina att titta på. De ser mycket större ut än vad de är och det kan jag uppskatta. Jag spelade alltid i Bridgeport i The Sims 3, vilket skulle vara en stor stad, men som faktiskt inte var ganska liten. Det störde mig, att hela den staden med skyskrapor och allt tog plats på en liten ö. I The Sims 4 får man i alla fall känslan av att San Myshuno är en storstad på riktigt, tycker jag.  
 
Ändå saknar jag städerna i The Sims 3. Där kunde man i alla fall besöka allt man såg, hus, sjöar och vägar låg inte som en tavla i bakgrunden. Eller jo, till slut gjorde de ju det, kartan var ju inte oändlig. Men det var något alldeles speciellt med att kunna gå runt överallt, var det inte det? Fast samtidigt tror jag att jag föredrar att ha det som det är nu. Eller snarare så som det var i The Sims 2, det fanns så många platser att upptäcka i kvarteret. Älskade att åka till mataffären till exempel, önskar det var möjligt i The Sims 4. 
 
Jag tycker The Sims 4 är kul, men jag känner verkligen vad som saknas i spelet... Trots att Årstider ser ut att vara ett kul expansionspaket är jag besviken på EA. Det är töntigt men jag känner att The Sims inte är vad det brukade vara. EA vill bara tjäna pengar. Jag menar, när The Sims 4 kom ut fanns varken småbarn eller poolverktyget i spelet. Så jävla konstigt. Tror ni de tänkte släppa dem i ett expansionspaket senare? Jag tror nästan det, för att tjäna ännu mer pengar, men när folk började tjata som galningar släppte de småbarnen och poolverktyget i en gratis uppdatering. Som att de fick ge upp till slut. 
 
Jaja, Brindleton Bay är en gullig stad i alla fall, det kan vi glädja oss åt. 
 
 

Från botten av mitt brustna hjärta

Ibland tycker jag bara att musikvideor är snygga och då tar jag massvis med skärmbilder och sparar i en mapp kallad ''Inspiration''. Tycker mycket om Britneys outfits i videon till ''From The Bottom Of My Broken Heart''. De är, förlåt att jag säger det, ON POINT. Har förövrigt en spellista på YouTube kallad ''Aesthetic'', där jag lägger videor mina ögon gillar att titta på. Den här musikvideon ligger naturligtvis där.
 
Jag kanske är trögfattad men jag förstår dock inte grejen med musikvideon. Britney Spears ska flytta hemifrån och sjunger om att hon kommer sakna sin första pojkvän. Men i videon ser det ut som att hon flyttar för att han har gjort slut med henne, tycker jag. Som att smärtan är så olidlig att hon måste dra, men så ångrar sig killen i sista sekund och bara ''Nej Britney jag älskar dig!'' men då är det för sent för hon är redan på väg. Har varit så förvirrad över detta alldeles för länge nu, har inte förstått varför hon måste flytta ifrån sin familj bara för att hennes pojkvän inte är kär i henne längre. Men så är det tydligen inte. 
 
Kortfattat, videon är snygg men förvirrande. 9/10.
Ja, jag tänker på det här klockan halv tre på natten.