South Park - Mr. Hat Kumako - march 2017

Lizzie McGuire (2001-2004)

Lizzie McGuire är tretton år och går på mellanstadiet. Hon bor tillsammans med sina föräldrar och sin yngre lillebror Matt, som är skitjobbig helt utan anledning. I hennes klass går hennes två bästa kompisar Miranda och Gordo. De är alla olika men kommer ändå väldigt bra överens, och de gör nästan allting tillsammans. Lizzie är en väldigt tankspridd tjej, och vi ser hennes tankar i form av hennes tecknade alter ego, Cartoon Lizzie. Lizzie tänker mest på Ethan Craft, skolans snyggaste kille, som alltid tycks bli beslagtagen av skolans snyggaste tjej Kate Sanders. Även Lizzie drömmer om att bli populär, tillsammans med Mirandra dagdrömmer de om vad som skulle hända om de var populärast i skolan och fick bli tillsammans med Ethan. Gordo däremot, bryr sig inte om vad andra tycker och vill att Miranda och Lizzie ska vara precis som de är. Speciellt Lizzie, för det kan ju vara så att han kanske har en liten crush på henne... 
 
Lizzie McGuire är en serie som kanske inte är avsedd för folk i min ålder, men jag är ju rätt barnslig och därför föll den här serien mig i smaken. Visst, den är sjukt töntig många gånger men Lizzie är en style icon, hennes och Mirandas outfits gjorde serien värd att se! Skämt åsido, serien är kul även om den är lite barnslig och jag tycker faktiskt att den kommer med en hel del bra budskap. Visst, de flesta är rätt typiska, ''var dig själv'' och ''vänner är allt'', men i ett avsnitt så får Miranda anorexia i typ en dag och det är ju rätt allvarligt, eller hur? Nej men faktum är att Lizzie McGuire har lite av en feministisk underton! Lizzie är en tjej som älskar smink, kläder och killar, men ändå är hon smart, snäll och duktig. Den dumma i skolan är inte heller blonda och snygga Kate, utan coola Ethan Craft (jag skojar inte, han är sjukt korkad). Men det gör egentligen inget, eftersom att han är snäll. 
 
Serien behandlar faktiskt väldigt intressanta ämnen när man väl tänker efter. I ett avsnitt vill inte Gordos crush vara med honom eftersom att han är för kort, och det är faktiskt ett viktigt ämne tycker jag. Jag har hört tjejer säga att de helt enkelt inte kan bli tillsammans med en kortare kille, hur snäll och söt han än är! Detta är även ett intressant sätt att försvaga Gordo på ett sätt, göra honom osäker, eftersom att han alltid är den som vet precis hur han ska göra, inte bryr sig om vad andra tycker och är trött på Lizzie och Miranda när de talar om kläder. Det är intressant att se den sidan av honom, istället för att till exempel Lizzie ska ha komplex över något. 
 
Och även den karaktären som utmålas som en djävul; Kate, får lite mer djup. I flera avsnitt får vi se att hon faktiskt är snäll och att hon och Lizzie egentligen kommer överens. Men skillnaden i deras sociala status gör att de vet att de inte kan vara vänner, i alla fall inte utåt, så det fortsätter att förolämpa varandra genom hela serien. Klassens tönt, Larry, blir ofta retad för att han är nördig men det gör inte så att han ändrar sig. När han blir kär i Lizzie och bjuder ut henne på dejt så följer Lizzie med för att inte göra honom ledsen, men har ändå väldigt kul. Det är inget ''oj den här töntiga killen är egentligen väldigt snygg'', hon inser helt enkelt att Larrys intressen inte är konstiga, bara att han är väldigt passionerad över det han tycker om, och att det inte är helt dumt. 
 
I Lizzie McGuire finns det även ett gaypar. Ja, jag skojar inte! De är inte uttalat ett par på något sätt, men de som jobbade med Lizzie McGuire såg dem tydligen som ett par. De har en liten chimpans tillsammans, som man kan se lite som deras adoptivbarn. 
 
Men ja, kläderna. En av anledningarna till att serien är så väl ihågkommen är nog kläderna, tror jag. Tidiga 2000-talet var väl känt för sitt konstiga mode, men kläderna i serien är väl kanske lite over the top, men jag tycker såklart att de är snygga! Lizzie och Mirandra rockar alla möjliga sorters frisyrer, och Lizzie byter ofta kläder flera gånger under ett avsnitt. Ibland har hon håret i liknande frisyrer flera avsnitt i rad, så att det känns som att hon verkligen fastnar för en viss look och klär sig så tills hon tröttnar, precis så som det är i verkligheten. 
 
Jag menar, titta bara. Det är så underbart. Min absoluta favoritlook är den längst ner till höger, med den långa kjolen och de klumpiga skorna. Så snyggt! Men ärligt talat älskar jag alla outfits, speciellt Mirandas kreativa håruppsättningar. 
 
Om jag ska sammanfatta allt det här; jag gillar verkligen Lizzie McGuire. Jag är en sådan person som inte gillar tung och allvarlig underhållning, det är därför jag lyssnar på töntig musik och gillar töntiga filmer och serier. Lizzie McGuire är en gullig serie med roliga kläder, men den är också intressant och behandlar viktiga ämnen! Jag önskar att jag hade börjat titta tidigare, jag har väl säkert sett något avsnitt när jag var yngre men det är inget jag minns tydligt. För er som vill titta så finns alla (?) avsnitten på YouTube, tror det är 65 stycken totalt (två säsonger). Avslutar med introt, som är så bra!
 
 

Mitt färgglada rum

Här är några fina och färgglada bilder på mitt rum hos mamma. I helhelt ser det inte lika fint och färgglatt ut kanske, men när man tar bilder på enskilda ställen så ser det helt okej ut! Här kommer lite information om mitt rum:
 
* Det innehåller tre ljusslingor som jag sällan tänder eftersom att jag är rädd att de ska gå sönder (??)
* Jag äger flera ljus som jag aldrig tänder, på grund av brandrisken. 
* Den rosa väskan på bilden köpte jag för typ tio år sedan och har tills i år aldrig använt den, men aldrig kunnat göra mig av med den. Det är något med färgen, tror jag, det är en så klar och stark rosa! Men nu har jag faktiskt börjat använda den, trots att den är lite töntig. OBS, rosetten har jag satt på själv, den satt inte där när jag köpte den. 
* Har inte läst mina Lizzie McGuire-böcker, mest för att jag redan har sett avsnitten och vet exakt vad som händer. Men på tal om Lizzie McGuire-böcker så har jag kommit på att jag hade en när jag var yngre som jag läste, det var en med Kate och Lizzie på framsidan. Har inte hittat den någonstans tyvärr... 
* Ja, jag har alla Eva och Adam-böckerna, de är bra okej??!?!? DEAL WITH IT. 
 
 
 
 

I've got baby lips yeah (förlåt för den här rubriken)

Jag gillar inte att ha på mig smink, men jag tycker att det ser fint ut. Jag gillar också att ha mjuka läppar (jag menar, vem gör inte det?) så därför köpte jag ett läppbalsam med färg för ett tag sedan. Jag hade hört talas om Baby Lips från typ bloggare eller något och tänkte att jag kunde testa ett sådant. Sedan köpte jag ett till, och önskade mig ännu ett i julklapp. Jag köpte två stycken igår på H&M och jag känner nästan att jag vill gå tillbaka och köpa fler... Det är något med den enkla men samtidigt gulliga förpackningen, de olika färgerna och dofterna. Börjar jag bli beroende? Ska jag bli en sådan där människa som samlar på läppglans och har hela lådor fulla? 
 
Jag har i alla fall en lila som doftar bär, en rosa som doftar rosor, en till rosa som doftar körsbär och igår köpte jag tuggummi och ''sweet apple'', vilket är typ lite juliga äpplen eller något sådant. De var på rea för 30 kronor eller något sådant, normalt kostar de 40 kronor vilket inte heller är så dyrt. Men det blir ju det i längden i för sig... Herregud, gör jag verkligen ett inlägg om läppbalsam nu? Ska sluta, jag lovar. Men jag ville bara visa er min fina lilla samling. 
 
 
Sorry att jag inte bloggat på två dagar förresten. Sommartiden is killing me, känns som att jag sover typ en timme per natt. Men en bra sak är att jag börjar bli klar med gymnasiearbetet! Har skrivit klart novellerna, fast nu ska jag börja ''finputsa'' dem och funderar även på att rita ännu en bild! När jag blev klar med första novellen i måndags så kände jag mig alldeles tom inuti... Hur ska jag klara mig utan mina deprimerade bokkaraktärer? Hjälp mig någon!